Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 december, 2011 - 15:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ny lösning krävs för Föglölinjen<br>säger infrastrukturminister Thörnroos

-Vi blir tvungna att i framtiden titta på alternativa lösningar för Föglölinjen, för situationen på Skarven har det senaste året varit mycket olycklig. Det säger infrastrukturminister Veronica Thörnroos idag med anledning av att Skarven fortfarande står stilla. Hon vill inte säga närmare om det exempelvis handlar om privatisering. Befälen kräver att det finns fem besättningsmän ombord under vissa tider av dygnet, medan det i trafiksäkerhetsverkets bemanningscertifikat står att fyra ska finnas ombord. Igår sade Trafiksäkerhetsverket att det trots allt är befälhavarens åsikt som väger tyngst i frågan. -Ändrar Trafiksäkerhetsverket bemanningscertifikatet till fem, då får vi rätta oss efter det, kommenterar Thörnroos. Knipan trafikerar under den tid som Skarven står still. Enligt Veronica Thörnroos har Knipan klarat av att hantera de nödvändiga transporterna till och från Föglö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »