Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 april, 2013 - 17:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Ny arbetstidslag för transporter

Åland måste införa en ny lag om vägarbetstid som reglerar arbetstiden under transporter med fordon över 3,5 ton som körs av egenföretagare. -Vi vill göra det så lindrigt som möjligt för egenföretagrna och vårt förslag är att vi inför en blankettlag, d v s samma lag som Finland, men med ett par undantag som bland annat innebär att de transporter som sker på fasta Åland inte omfattas av direktivet från EU, säger infrastrukturminister Veronica Thörnroos. Problemet med den nya lagen är att den kommer att försvåra verksamheten för de åkare som transporterar varor mellan skärgården och fasta Finland. -Det är tråkigt att dessa åkare drabbas, men lagen måste dessvärre införas, säger Veronica Thörnroos.Lagförslaget går nu på remiss till finans- och näringsutskottet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »