Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 mars, 2013 - 11:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Nu ska det bryggas vraköl

Nu ska det omtalade vrakölet rekonstrueras och börja tillverkas igen av det åländska bryggeriet Stallhagen. En del av inkomsterna från ölförsäljningen går till landskapet som beslutat att de pengarna ska öronmärkas för marinarkeologiskt forskningsarbete och miljöförbättrande åtgärder för vattenkvaliteten i havet. Ölet hittades i champagnevraket söder om Föglö sommaren 2010 och härstammar från 1840-talet. Nu har det analyserats och receptet har återskapats för att möjliggöra tillverkning i ny industriell produktion. 2,5 procent av Stallhagens inkomster av försäljningen av det nya vrakölet ska gå till landskapsregeringen som alltså ska använda pengarna till bland annat marinarkeologiskt forskningsarbete och till att förbättra havsmiljön.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »