Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 februari, 2023 - 14:33Uppdaterad: torsdag, 23 februari, 2023 - 14:37
  • De förhandsifyllda skattedeklarationerna dyker upp i MinSkatt. Arkivbild.

Nu kommer de första deklarationerna till MinSkatt

I dag torsdag kommer de första förhandsifyllda skattedeklarationerna till MinSkatt, det meddelar Skatteförvaltningen.

Firmaföretagare och jordbruksidkare med makar eller makor är de första som får den förhandsifyllda skattedeklarationen. För dem är den sista dagen för att kontrollera skattedeklarationen den 3 april. Övriga får sin förhandsifyllda skattedeklaration i mars–april och den utsatta dagen för dem infaller i maj.

Den förhandsifyllda skattedeklarationen ska kontrolleras noggrant och vid behov ska uppgifter som saknas kompletteras. Skatteförvaltningen får många uppgifter automatiskt men en del av inkomsterna och avdragen ska anges själv.

- Det lönar sig att kontrollera att avdragen antecknats rätt i den förhandsifyllda skattedeklarationen. Finns det behov av att ändra exempelvis avdraget för arbetsrum eller resekostnader efter coronaåren? Och om något avdrag du har rätt till för 2022 saknas i skattedeklarationen är det nu dags att ange uppgiften, påminner överinspektör Petri Manninen på Skatteförvaltningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »