Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 maj, 2023 - 15:52Uppdaterad: måndag, 15 maj, 2023 - 16:32
  • I dag invigdes Rådhuset. Arkivbild.
  • Integrationssamordnare Sofie Roxbäck och renoveringskommitténs ordförande Anna Holmström.

Nu är Rådhuset invigt för integration

Nu är Rådhuset i Mariehamn invigt med integration som nytt fokusområde, något som skedde klockan 12.00 på måndagen. 

Rådhuset har renoverats efter att ha stått tomt i flera år och många turer kring husets framtid. Till en början kommer stadens integrationsenhet att finnas i lokalerna och i augusti flyttar även informationskontoret Kompassen in. Det finns en förhoppning om att fler verksamheter med integration som en gemensam nämnare på sikt kommer att ha Rådhuset som bas.  

– Vi hoppas verkligen att det blir liv och rörelse och att ålänningar också kommer in i huset, säger integrationssamordnare Sofie Roxbäck. 

Anna Holmström, som är ordförande för renoveringskommittén, gläds över slutresultatet och att den anrika byggnaden fortsätter i Mariehamns ägo. Projektets budget om100.000 euro har överskridits, men Holmström kan ännu inte återge några exakta siffror. Det här eftersom man under renoveringen insåg att elcentralen behövde förnyas. Huset är ännu inte tillgänglighetsanpassat, något som staden ska åtgärda. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »