Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 3 februari, 2024 - 11:52

NT: Flera olyckor på vägen till och från Grisslehamn – boende i området vill se åtgärder

Trafiken genom Grisslehamn har ökat under de senaste åren. Det beror bland annat på den ökade mängden resenärer med Eckerölinjen, till följd av Viking Lines nedläggning av Kapellskärslinjen.

I och med den ökade genomfarten har även antalet trafikrelaterade olyckor stigit, skriver Norrtelje Tidning. 

Nu frågar sig de boende i området varför Trafikverket inte gjort mer för att förhindra olyckor på sträckan. 

 – Både vi och grannar har haft bilar som hamnat på våra tomter. Det känns inte som en normal trafiksituation. Jag känner mig inte säker som gående i området, säger Emma Fagervall till Norrtelje Tidning.  

– Jag tror det skulle vara möjligt att få till förändring med ganska små åtgärder, säger hon. Hon ser bland annat sänkt hastighetsbegränsning eller fartkameror som en eventuell lösning.  
Under 2024 ska en rondell byggas i korsningen mellan Skatuddsvägen och väg 283. Skatuddsvägen leder till färjeläget för Eckerölinjen. Bygget förväntas inledas i november 2024. Inga övriga planer eller åtgärder är inplanerade i dagsläget för att förbättra trafiksituationen, skriver Trafikverket i ett mejl till Norrtelje Tidning. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »