Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 november, 2016 - 15:22Uppdaterad: onsdag, 2 november, 2016 - 17:03
  • Lantrådet Katrin Sjögren talade om Ålands hållbarhetsarbete under den pågående sessionen för Nordiska Rådet. Foto: Johannes Jansson/Norden.org.

Nordiskt intresse för Ålands hållbarhetsarbete

Ålands hållbarhetsarbete väckte intresse och frågor hos de övriga nordiska länder under regeringschefernas toppmöte under den Nordiska Rådets 68:e session i Köpenhamn.

- Jag berättade om hur vi bakat in FN:s mål för en hållbar utveckling till år 2030 i våra egna målsättningar, säger lantrådet Katrin Sjögren.

Temat för den här sessionen är just hur Norden ska bidra till att FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling till år 2030 ska genomföras och enligt Sjögren är hållbarhetsfrågorna högt på agendan i de nordiska länderna. Det som behöver göras nu är att man behöver mäta och komma fram till om man gör några framsteg.

- Då vet vi vad vi behöver fokusera på i hållbarhetsarbetet, säger Sjögren.

Den som är intresserad av att följa Nordiska Rådets session kan titta på en direktsändning som ni når via den här länken: http://www.norden.org/sv/nordiska-raadet/sessioner-och-moeten/nordiska-r...

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »