Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 december, 2023 - 09:45Uppdaterad: torsdag, 14 december, 2023 - 12:44
  • Wille Valve besökte Helsingfors i början av veckan. Foto: Landskapsregeringen.

Nordiska rådets presidium tog upp bekämpning av hybridhot

Tidigare i veckan samlades Nordiska rådets presidium i Esbo där de närvarande fick en genomgång av Teija Tiilikainen som är direktör för Europeiska kompetenscentret för motverkande av hybridhot. 

- De närvarande fick en genomgång av hur hybridhot yttrar sig och de politiska åtgärdernas roll i bekämpningen av hybridhot, betydelsen av artificiell intelligens och potentialen för ett starkare nordiskt civil-militärt samarbete för att bemöta hybridhot, skriver landskapsregeringen. 

Åland representerades av lagtingsledamoten Wille Valve (MSÅ). 
- Valve deltog i mötet i sitt uppdrag som lagtingets representant i en arbetsgrupp som förbereder ett eventuellt behov av att ändra Helsingforsavtalet, men fick i likhet med sin färiske kollega även delta i delar av presidiets möte, skriver landskapsregeringen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »