Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 maj, 2022 - 06:23Uppdaterad: onsdag, 18 maj, 2022 - 09:08
  • Anton Nilsson ska representera Åland i Natodelegationen. Arkivbild.

Nilsson representerar Åland i Natodelegation

Åland har fått en plats i den delegation som ska samtala med Nato och dess medlemsländer i och med att Finland meddelat att man ansöker om Natomedlemsskap, enligt lantråd Veronica Thörnroos (C).

Ålands representant blir Anton Nilsson, till vardags landskapsregeringens ministerråd i Bryssel. Veronica Thörnroos säger att beskedet är i linje med de förhandlingar man fört.

- Jag vill vara tydlig med att det finns en stor samarbetsvilja från både utrikesministeriet och försvarsministeriet i de här frågorna, säger hon.

Landskapsregeringen ska under onsdagen eller torsdagen fatta ett formellt beslut att Nilsson har rätt att företräda Åland i delegationen, enligt Thörnroos.

- Anton Nilssons huvudsakliga uppgift är att säkerställa att de löften som givits från utrikesministeriet, utrikesministern, försvarsministern och presidenten följs. Det vill säga att Ålands demilitarisering och neutralisering inte påverkas, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »