Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 september, 2012 - 16:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

"Naturvård kan hindra utveckling"

-Se upp så att inte de nya naturvårdsbestämmelserna hindrar utvecklingen på Åland alltför mycket, till exempel byggandet av ett färjefäste på östra Föglö. Den varningen riktade lagtingsledamot Danne Sundman, obunden, när lagtinget i dag fick ta del av ett tillägg till naturvårdslagen som handlar om skydd av så kallade Natura 2000-områden. Danne Sundman betonade att han är för att skydda den åländska naturen, men att utvecklingen inte heller får förhindras. Socialdemokraterna tyckte att Danne Sundman målade en för negativ bild av de nya bestämmelserna som i praktiken rör två procent av arealen. Social- och miljöutskottet skall nu titta närmare på lagförslaget som får stöd också av oppositionspartierna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »