Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 december, 2023 - 11:17Uppdaterad: onsdag, 27 december, 2023 - 07:47
  • Polisen rapporterar att julhelgen varit rätt lugn, trots vissa tillbud. Arkivfoto.

Narkotika, skadegörelse och fortkörningar – julhelgen var ändå rätt fridfull

Julhelgen har till största delen varit fridfull. Det konstaterar polisen i ett pressmeddelande på annandagen. 

Ett par utryckningar har polisen varit tvungen att göra. Dagen innan julafton greps en person misstänkt för narkotikabrott och en annan delgavs böter för straffbart bruk av narkotika i samband med en hemmafest. På julafton kallades polisen till en bostad i Jomala på grund av bråk, förstörd egendom och lindrigt våld. Och på juldagen greps en person misstänkt för skadegörelse efter att ha sparkat på en parkerad bil i Mariehamn och en annan för att ha hotat portvakter vid ett utskänkningsställe. 

Julhelgen bjöd också på en handfull fall av fortkörningar och andra trafikförseelser. Dagen innan julafton körde en förare 67 kilometer i timmen på Nya Godbyvägen i Mariehamn och på Lemlandsvägen körde en annan förare 69 kilometer i timmen. I båda fallen var hastighetsbegränsningen 50 kilometer i timmen och förarna fick böter. 

Böter fick också den förare som på juldagen körde sitt fordon med begränsad sikt på Neptunigatan i Mariehamn. Polisen påminner om vikten av att skrapa is, borsta bort snö samt vänta tills eventuell imma är borta innan man kör ett fordon. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »