Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 april, 2013 - 07:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Mycket svårt för unga att få jobb

70-80 företag i Mariehamn med omnejd, så många arbetsplatser bestämde sig 22-åringarna Alexander Backas och David Salmi att besöka i hopp om att få tag i antingen ett ordinarie jobb eller sommarjobb. Inte ett enda napp blev det. -Klart man tappar hoppet, säger David Salmi. De menar också att vissa företag som hade platsannonser på AMS ändå sade att det inte finns behov av mer personal när de besökte företagen. -Vi vill säga att det verkligen inte är lätt att få tag i jobb, trots att till exempel näringsministern hävdat att man nog får jobb bara man ligger i, säger Alexander Backas. Näringsminister Fredrik Karlström menar att landskapsregeringen bland annat ska satsa på lärlingsavtal för att motarbeta ungdomsarbetslösheten. -Men jag tycker inte att det är bra att gå runt i par och söka jobb. Om man gjort det här bara för att bevisa att näringsministern har fel är det inte så bra, menar Fredrik Karlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »