Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 juni, 2018 - 11:24
  • Kansliminister Nina Fellman diskuterade Veikkaus med företrädare för inrikesministeriet. Arkivfoto: Jessica Shanthi Säll

Möte om veikkausfrågan hölls i går

Tjänstemännen Elina Rydman och Jukka Tukia från inrikesministeriet besökte Åland i går för att diskutera spelfrågor med landskapsregeringen. Mötet var ett led i arbetet med att få tillbaka Veikkaus till Åland, och kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, säger att det återstår flera juridiska och praktiska frågor att lösa.

- Vi diskuterar till exempel om vi behöver göra ändringar i vår lagstiftning så att polisstyrelsen ska kunna övervaka Veikkaus på Åland, hurdana effekter det skulle medföra för Paf och om det är godtagbara effekter. Hittills har vi inte stött på några oöverstigliga hinder, säger Nina Fellman.

Hon vågar inte säga när ålänningarna ska kunna spela på Veikkaus igen, men hoppas att det ska bli inom det här året.
Vid mötet igår diskuterades också att riket ska utreda hur utländska spelföretag ska kunna förhindras att verka i Finland. Nina Fellman säger att detta inte berör Paf.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »