Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 augusti, 2023 - 09:50Uppdaterad: måndag, 14 augusti, 2023 - 10:28

Mopedister stoppade mer än vanligt – ingår i polisens förebyggande arbete 

Polisen har beslutat att under en begränsad tidsperiod testa på en lokal problemlösningsmetod som innebär att patrullerna stannar mopedförare för att ta kontakt med dem, det skriver polisen i ett pressmeddelande.

De vill understryka att stoppen inte alltid beror på misstanke om brott, utan snarare ett förebyggande arbete för att upprätthålla förarnas och deras vänners säkerhet. Detta då det under sommaren varit vanligt att unga mopedförare kört vårdslöst i syftet att bli efterföljda av polisen, särskilt i Mariehamn, Jomala och Godby.

Detta beteende äventyrar trafiksäkerheten för medtrafikanter och för mopedförarna själva allvarligt, vilket polisen vill förhindra.

Uppgifterna som tas av mopedförarna raderas senast efter att den tidsbundna förebyggande verksamheten avslutats, men kan även raderas i slutet av arbetsskiftet då uppgifterna inte mera är väsentliga. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »