Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 mars, 2013 - 15:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Missnöje med klumpsumman

Nu överväger finansminister Roger Nordlund att ta frågan om en ändring av avräkningen mellan Åland och riket, den så kallade klumpsumman, till Ålandsdelegationen. Missnöjet är stort från åländskt håll med resultatet i gårdagens så kallade aftonskola med riksregeringen. Inte nog med att man återigen stångade huvudet mot väggen när det gäller en åländsk plats i Europaparlamentet, i riket vill man också skjuta fram frågan om en ändring av klumpsumman till revideringen av självstyrelselagen. En sak som kan ta många år. Roger Nordlund tänker nu ta upp frågan i lagtinget, diskutera vidare med finansministeriet och kanske också låta Ålandsdelegationen tolka självstyrelselagen när det gäller avräkningsgrunden. Åland har genom åren förlorat mångmiljonbelopp genom att klumpsumman inte ändrats efter de förändringar som skett i statsbokslutet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »