Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 november, 2011 - 15:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Missbruket på Åland<br>lika utbrett som i Helsingfors

På Åland finns goda resurser för att ta hand om missbrukare, exempelvis är samarbetet mellan socialtjänsten och psykiatrin väl fungerande. Men utan samordningav insatserna och en kartläggning av var insatserna ska sättas in kan Åland inte komma tillrätta med de missbruksproblem som finns. Det framkom på dagens konferens om missbruk som ordnades av Föreningen fri från narkotika på Åland. Enligt svenska regeringens tidigare narkotikasamordnare Björn Fries är missbruket på Åland lika utbrett som i Helsingfors, och här finns också i princip alla typer av droger. -Mer förebyggande arbete behövs, och med mänskligare attityder i stället för hårdare tag. Vi kan inte straffa folk till att sluta med ett missbruk, sa Björn Fries.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »