Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 maj, 2010 - 07:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Mises ekonomi bättre men inte bra

Det går åt rätt håll men bra är det ännu inte. Så kunde man sammanfatta läget för Ålands Miljöservice MISE som igår höll sin vårstämma. Även om ekonomin uppvisar en klar förbättring jämfört med året innan ligger underskottet, om man bortser från driftsstöd och landskapsbidrag, fortfarande på 164.000 euro och inte på det plusresultat om 26.000 euro som budgeten aviserat. För detta fick styrelsen besk kritik från revisorerna. Medlemskommunerna var inte villiga att gå in med det driftsbidrag om sammanlagt 240.000 euro som styrelsen föreslagit för att kunna sänka grundavgifterna för medborgarna. Däremot kommer en särskild avgift för fritidshus om 35 euro sannolikt att införas, men stämman ville ha mer preciseringar av avgiftsbehovet.Jan Lindgrén återvaldes som ordförande för styrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »