Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 maj, 2022 - 10:51
  • Aki Lindén och Annette Holmberg-Jansson. Foto: Tomas Tornefjell

Ministrar diskuterade praktik för psykologer

Överläggningar med landskapsregeringen, samt besök till Ålands hälso- och sjukvård och Kommunernas socialtjänst.

Det var några punkter på programmet när Finlands familje- och omsorgsminister Aki Lindén (SDP) under måndagens besökte Åland på inbjudan av Ålands hälso- och sjukvårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ). En fråga som diskuterades var hur man ska kunna erbjuda praktik på Åland för de som utbildar sig till psykologer i Sverige.

- I Finland praktiserar man under sin utbildning. De som studerar till psykolog i Sverige ska praktisera efter att man är klar med sin utbildning, vilket krånglar till det hela, säger hälso- och sjukvårdsminister Annette Holmberg-Jansson.

Familje- och omsorgsminister Aki Lindén säger att det handlar om lagar och paragrafer som måste ändras, men han är övertygad om att man kan hitta en lösning på problemet med de studerandes praktik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »