Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 mars, 2012 - 16:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Mindre bidrag i år till avloppsprojekt

Landskapets budget för bidrag till utbyggnad och ombyggnad av avloppsnäten i kommunerna är mycket mindre i år jämfört med förra året. Bidragsbudgeten ligger i år på 200.000 euro. Målet är att alla åländska avloppsnät senast år 2014 ska uppfylla de krav som reningslagen ställer. Men med en total bidragsbudget på 200.000 euro kommer målen inte att kunna uppfyllas i de kommuner som till stor del är beroende av landskapspengar för att kunna genomföra avloppsprojekten. En av kommunerna är Finström där avloppsfrågan hanteras av det kommunala bolaget Finströms Kommunaltekniska AB. -Landskapspengarna är väldigt viktiga. Det är ju de som håller ner anslutningsavgiften för fastighetsägarna, säger Kommunaltekniskas vd Håkan Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »