Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 oktober, 2012 - 15:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Miljöproblem kan ge affärsidéer

-Våra miljöproblem är en resurs som väntar på att utnyttjas kommersiellt. Det säger Karl-Johan Lehtinen som är professor vid Nordiska miljöfinansieringsbolaget, NEFCO, i Helsingfors. Han anser att det behövs en samverkan mellan globala och lokala lösningar för att man ska komma till rätta med dagens miljöproblem. -Det gäller att se möjligheterna och inte fokusera på hotbilderna och den som gör det kan hitta många bra affärsidéer, säger Karl-Johan Lehtinen. Han medverkade vid dagens seminarium om Cleantech och miljöföretagande som ordnades av Ålandsbanken, Aicis, Ålands Näringsliv och Ålands Teknologicentrum. Begreppet Cleantech lanserades i mitten av 1990-talet och är ett samlingsnamn pålösningar som underlättar omställningen till ett hållbart samhälle.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »