Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 december, 2023 - 06:09Uppdaterad: onsdag, 13 december, 2023 - 12:11

Miljöministeriet besviket - "Bogskärs naturreservat hade varit unikt”

Miljöministeriet var en av nio som lämnade in remissvar för landskapsregeringens förslag om Bogskärs naturreservat. De var tydligt positiva till naturreservatet.   

- Det är synd. Området är exceptionellt och det finns få liknande platser inom Ålands och Finlands vattenområden, säger Penina Blankett, rådgivare vid finska miljöministeriet. 

Miljöministeriet anser att Bogskärs naturreservat skulle bidra till att uppnå målen i EU:s strategi för biologisk mångfald, där 30 procent av land- och havsytan ska höra till nätverket av naturskyddsområden och/eller att tio procent av havsytan ska vara strikt skyddad. Bogskärs naturreservat skulle kunnat ha räknats som ett område med strikt skydd. 

Penina Blankett förstår att det är Åland som har behörigheten att fatta beslut om naturreservatet, men är besviken över beslutet.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »