Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 april, 2013 - 07:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Mia Hanström ny ÅHS-ordförande

Mia Hanström föreslås bli ny ordförande för Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS. Socialdemokraternas styrelse beslöt i går kväll föreslå Hanström som efterträdare till Barbro Sundback som tvingats avgå från posten på grund av negativa uttalanden om personal. Mia Hanström är nu suppleant i ÅHS-styrelsen och ordförande för kommunstyrelsen i Kumlinge. Hon arbetar som verksamhetsledare för ABF-Åland och driver företaget Utskärgårdstjänster som bland annat sysslar med organisationsutveckling inom den ideella sektorn, fastighetsuthyrning och jordbruk. Hon är också medlem i socialdemokraternas styrelse. Enligt partiordförande Camilla Gunell är Mia Hanström en person som har erfarenhet av politiskt arbete på många nivåer och som kan leda och få människor att samarbeta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »