Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 mars, 2012 - 16:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Medgivande och nekande<br>i knarkrättegång

Två år och två månaders fängelse för de bägge huvudmännen! Det yrkade åklagare Karl-Johan Nyholm på då rättegången om narkotikasmuggling fortsatte i Ålands tingsrätt idag. Det var i december i fjol som fyra män greps; två ålänningar och två svenskar, varav den mest omtalade av dem, en 53-åring från Gävle, sedan sju år tillbaka är sambo med en högt uppsatt polischef i Gävleborgs län. Sambon skulle idag ha hörts som vittne i rättegången men vittnesmålet ansågs obehövligt och ställdes in. Däremot hördes bland annat 53-åringens son, som tillsammans med flera övriga vittnen styrkte en mycket detaljerad beskrivning av vad de ansåg hade hänt, och där narkotika över huvudtaget inte fanns med i bilden. Den 34-årige ålänningen medger däremot att han handlat med narkotika, men nekar till att han i samråd med 53-åringen skulle ha fört in det i landet. Dom meddelas senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »