Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 januari, 2024 - 15:09Uppdaterad: fredag, 19 januari, 2024 - 16:36
  • Undersökningen är omfattande med många frågor. Bild: Åsub

Medborgarundersökning ska ge möjlighet till insyn och inflytande

Ålands statistik- och utredningsbyrå, ÅSUB, har genomfört en medborgarundersökning i sju kommuner. Syftet med undersökningen är att kartlägga vad invånarna på Åland tycker om sin kommun och dess verksamhet samt ge dem möjligheten till insyn och inflytande.  

– Det är en mycket omfattande enkät med många frågor och många perspektiv. Det är en slags helhetsbedömning på hur invånarna upplever att det är att leva och bo i kommunerna och hur de upplever att kommunen sköter sina verksamhetsområden men även möjlighet till insyn och inflytande, säger Robin Lähde, utredare på ÅSUB.   

Frågorna inkluderar en stor mängd olika detaljfrågor inom olika områden som invånaren har fått ta ställning till. Enligt Robin Lähde kan enkätundersökningen användas av beslutsfattare för att skapa en kommun som passar invånarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »