Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 26 mars, 2022 - 13:00Uppdaterad: lördag, 26 mars, 2022 - 13:00

Matbanken vädjar om hjälp till ukrainare

Matbanken har under senaste veckan tagit emot närmare tjugo nya familjer, främst ukrainare.

Man har nu svårt att förse dem med hjälp, skriver Matbanken i ett pressmeddelande.
- De har ännu ingen inkomst här på Åland och är därför i stort behov av hjälp. Detta gör att Matbanken har stora utmaningar i att få mat och personella resurser att räcka till då Matbanken redan från tidigare besöks av ungefär 100 hushåll per vecka. Senaste vecka var frysarna helt tomma då Matbanken stängde.

Frivilligarbetarna säger att det är viktigt att alla besökare bemöts på samma sätt och får lika mycket i sina kassar så att inte osämja uppstår.
- Eftersom antalet registrerade ukrainare på Åland närmar sig 200 personer står Matbanken inför en ohållbar situation om alla söker hjälp från Matbanken i väntan på att det ekonomiska stöd de har rätt till beviljas. Matbanken uppmanar därför allmänheten att hjälpa till där man kan, antingen genom att donera mat, hygienartiklar eller pengar till Matbanken, men också direkt till ukrainare så att de kan klara sig, skriver man i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »