Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 maj, 2023 - 05:45Uppdaterad: onsdag, 24 maj, 2023 - 09:58
  • Lisbet Nordlund, diakonissa i Mariehamns församling. Foto: Lina Hagström

Matbanken samlar in igen – vill förmedla varor inför sommaruppehållet

Lördagen den 27 maj kommer Matbanken att ha insamling av varor vid Maxinge köpcentrum och S-Market i Jomala. Mellan klockan 12–16 kommer konfirmander från Mariehamns församling att vara på plats för att ta emot varor som ska kunna användas inför de lite större matutdelningarna som görs innan Matbankens sommaruppehåll i juli månad. 

– De sista utdelningsveckorna laddar vi upp extra så att alla ska få med sig lite mera så att man klarar sig lite längre, säger Lisbet Nordlund, diakonissa i Mariehamns församling och styrelseledamot i föreningen Matbanken. 

Hon berättar att man noterat ett ökat hjälpbehov i kölvattnet av kriget i Ukraina, inflationen och ökade matpriser. 
– Det har ökat, men kanske inte så mycket som man skulle kunna tro. Jag tror att många kämpar på i det yttersta och försöker få allting att gå ihop och när det inte går längre, då söker man hjälp, säger Lisbet Nordlund. 

Just nu är det 328 hushåll som regelbundet besöker Matbanken, varav 165 ensamhushåll och 163 barnfamiljer. 
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »