Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 september, 2022 - 19:44Uppdaterad: fredag, 16 september, 2022 - 07:03
  • Jan Blomqvist. Foto; Tomas Tornefjell.

Marstad höjer hyran från årskiftet

Fastighetsbolaget Marstad har fått lov av landskapsregeringen att höja hyran i sina lägenheter med 7,41 procent från årsskiftet.

    -Det betyder inte nödvändigtvis att vi direkt höjer hyran så mycket. Vi kan istället välja att höja i två steg, säger Marstads vd Jan Blomqvist.

Saltviks kommundirektör Ewa Danielsson säger att kommunen har cirka 60 hyreslägenheter, där hyran fastställs av kommunstyrelsen på förslag av tekniska nämnden.

   -Förslaget inför nämnden var oförändrade hyror för 2023, men nämnden har återremitterat ärendet för ny behandling, säger Ewa Danielsson.

Ömsens ekonomirektör Malin Skogberg utgår från att hyran i deras lägenheter ska höjas till nästa år, men inga beslut är ännu fattade.

Fredrik Molinder som är kommuningenjör i Finström säger att det kan bli aktuellt med hyreshöjning på 6,8 procent i kommunens bostäder, men det finns inget beslut om detta i nuläget,

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »