Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 januari, 2023 - 15:08
  • Bolagen hade yrkanden mot varandra.

Mariehamns telefon förlorade tvist

Mariehamns telefons yrkande att IP-Connect ska betala för att ha tagit fiberabonnentförbindelser i Mariehamns telefons rör i bruk förkastas av Ålands tingsrätt.

Mariehamns telefon yrkade på att IP-Connect skulle betala 1.200 euro för att ha tagit fem fiberabonnentförbindelser i ett hus i bruk utan godkännande. IP-Connect hävdade å sin sida att Mariehamns Telefon monterat utrustning så att IP-Connect inte kommit åt sin egen. De hade också motfordringar på sammanlagt drygt 1.600 euro.

Tingsrätten kommer i sitt avgörande fram till att även om det är Mariehamns telefon som dragit kablarna i det aktuella huset är det fastighetsägaren som fritt kan disponera kablarna.

Ålands tingsrätt skriver i sin dom att Mariehamns telefon förlorar huvudyrkandet, men att även IP-Connect förlorat målet till den delen man haft motfodringar. Således ska båda bolagen stå för sina egna rättegångskostnader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »