Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 juni, 2023 - 17:28Uppdaterad: lördag, 1 juli, 2023 - 11:03

Mariehamnare positivt inställda gentemot vindkraftsutbygget

Igår skrev 6 av 8 lagtingspartier under ett samförståndsavtal om att stöda det storskaliga utbygget av vindkraftverk på Åland och responsen på beslutet är övervägande positiv från fotgängare i Mariehamn.

6 av 7 tillfrågade fotgängare i Mariehamn är helt eller delvis positivt inställda gentemot åländsk vindkraft och 1 är neutral. En av de som är positivt inställda gentemot vindkraft uppskattar att samförståndsavtalet har skrivits under: 

Jag tror att om du vill ha vindkraft så måste byggarna ha en klarhet i att det finns en politisk vilja till det, säger han.

Den tillfrågade som är neutralt inställd påpekar att han inte är emot vindkraft, men att han önskar mer information om hur man förebygger nackdelarna med vindkraft, exempelvis fåglar som kan ta skada, innan han tar ställning i frågan.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »