Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 november, 2012 - 09:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Mariehamn kan bli Fair Trade City

Kunskapsnivån om rättvis handel ökar i den stad eller kommun som väljer att gå med i projektet Fair Trade City, alltså "rättvis handel-stad". Det säger projektledaren för Fair Trade City i Sverige, Linda Ålrud. Det finns en motion i stadsfullmäktige om att Mariehamn ska bli en Fair Trade-stad. För staden själv är kravet inte så stort, det enda man behöver göra är att alltid bjuda på kaffe som är Fair Trade-märkt i officiella sammanhang. Staden ska också få med sig minst tolv företag där personalen dricker Fair Trade-kaffe och fem serveringar som erbjuder liknande kaffe. Fair Trade går ut på att odlare i utvecklingsländer får bättre arbets- och levnadsvillkor. Också ekonomisk utveckling och miljöhänsyn är viktiga delar i Fair Trade.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »