Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 april, 2022 - 11:19Uppdaterad: torsdag, 21 april, 2022 - 12:44
  • Johan Ehn och Johan Pawli. Foto: ÅRTV

Mariehamn "initialt positiv" till polis- och räddningsmyndighet

Mariehamns stad ställer sig initialt positiv till förslaget om att bilda en ny gemensam polis- och räddningsmyndighet, men vill se mer djuplodande analyser av kostnaderna för att bilda den innan man tar ställning.
 

Det framkommer i kanslichefens beredning, inför att ärendet behandlas på stadsstyrelsens möte i eftermiddag.

Av rapporten uppskattas kostnaden för att grunda den gemensamma myndigheten ligga mellan 2,5 och 3,5 miljoner euro, men totalt sett tros åtgärden bli kostnadsneutral.

Man vill även se en noggrannare utredning om hur befolkningsskyddet i kommunerna skulle fungera under en sammanslagen polis- och räddningsmyndighet.

Stadsstyrelsen noterar att de i rapporten framförda synergieffekterna som skulle uppstå om myndigheten skapades även kunde uppnås genom att man samordnar brand- och räddningsmyndigheten i en sammanhållen enhet, som i det förslag som utarbetades 2019.

Staden meddelar att man fortfarande är positiv till att agera som huvudman för en räddningsmyndighet i kommunregi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »