Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 november, 2022 - 06:18Uppdaterad: måndag, 21 november, 2022 - 10:08
  • Det kom många synpunkter på trafikförsörjningsprogrammet. Arkivbild.

Många önskar mer kollektivtrafik

Kollektivtrafiken borde utökas med fler turer, särskilt under kvällar och helger. Det anser flera av dem som lämnat ett utlåtande om landskapsregeringens förslag på ett nytt trafikförsörjningsprogram.

Elevrådet i Godby högstadieskola, vars synpunkter inkluderas i remissvaret från förbundsstyrelsen för Norra Ålands högstadiedistrikt, önskar särskilt senare bussturer från stan. Förbundsstyrelsen anser i sin tur att kollektivtrafiken för alla barn och ungdomar i grundskole- och gymnasieåldern ska vara gratis och Rädda barnen är inne på samma linje.

Ålands natur och miljö anser att landskapsregeringen borde utreda frågan om att göra kollektivtrafiken gratis för alla. Ålands handikappförbund vill att landskapsregeringen ska ta fram ett dokument med riktlinjer för tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning som reser i kollektivtrafiken. De anser också att det nuvarande programmet är bättre än det nya förslaget.

- Förbundet anser att texten, i det stora hela, är svävande vilket leder till en oro från vår sida att programmet blir ett slag i luften, skriver de.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »