Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 augusti, 2023 - 14:10Uppdaterad: måndag, 28 augusti, 2023 - 14:31
  • Det går att få nytt skattekort via MinSkatt. Arkivbild.

Många har för låg skatteprocent

Nu är det dags att kontrollera inkomstgränsen och vid behov göra ett nytt skattekort om inkomsterna har ändrat sedan början av året, den uppmaningen kommer Skatteförvaltningen med. 

I hela landet är det närmare en miljon människor som har för låg skatteprocent om de får lön i samma takt som de fått under perioden januari – juli i år.  

- Om inkomsterna har ändrats betydligt sedan början av året lönar det sig att göra ett nytt skattekort i MinSkatt för resten av året. Genom att göra det nya skattekortet nu finns det ännu tid att beakta de högre inkomsterna och den eventuellt större skatteprocenten i förskottsinnehållningen jämt under höstens lopp, säger överinspektör Heikki Koskela på Skatteförvaltningen.   

Om inkomstgränsen på skattekortet överskrids beskattas inkomsterna enligt den högre tilläggsprocenten.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »