Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 januari, 2011 - 07:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Många frysskador i år<br>när värmepumpar monteras

Kylan har i vinter ställt till problem vid montering av värmepumpar. -När det är kallt blir det svårare att koppla rör och vakuumpumpa för monteringen. Det bör vara plusgrader när man monterar eller några få minusgrader, säger Olle Ålgars, från Olles El i Godby. -Det varit relativt många frysskador i år, säger Sten Williamsson, som är rådgivare för värmesystem på Ålands VVS-kylcenter. De båda berättar att försäljningen av luftvärmepumpar har gått mycket bra. -Vi har sålt otroligt mycket luftvärmepumpar under vintern, och ännu mer skulle det ha blivit om det inte varit så kallt, säger Olle Ålgars. De som har direkt elvärme anser han vara de största vinnarna, men också många med oljeeldning har satt in luftvärmepumpar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »