Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 september, 2022 - 05:58Uppdaterad: torsdag, 1 september, 2022 - 05:58
  • Mannen döms till villkorligt fängelse i ett år och fem månader.

Man dömd för sexbrott mot minderårig

En 29-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till villkorligt fängelse i ett år och fem månader för sexuellt utnyttjande av barn, försök till grovt sexuellt utnyttjande av barn, försök till köp av sexuella tjänster av ung person, innehav av barnpornografisk bild och narkotikabrott.

Alla brott har ägt rum under hösten 2018 då den åtalade var i 25-års åldern och målsägande pojken var i 13-14-års åldern.

Den åtalade har vid olika tillfällen försökt förmå pojken till olika sexuella handlingar. Mannen har även skickat bilder på sitt kön till pojken och enligt åtalet i konversationer gett uttryck för att han velat ha samlag och gjort tydliga sexuella anspelningar gentemot honom.

Den åtalade mannen har nekat till sexualbrotten, de bilder som målsäganden visat har enligt honom åtkommits på annat sätt än att den åtalade har skickat dem till honom. Mannen menar också att han trott att pojken var äldre än han var. Han ska ersätta pojken med 1.000 euro för lidande.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »