Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 april, 2022 - 15:46Uppdaterad: tisdag, 19 april, 2022 - 17:13

Man dömd för dödsvållande

En man i 50 års-åldern har av Ålands tingsrätt blivit dömd till 40 dagars villkorligt fängelse för dödsvållande och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Det var på juldagen 2019 som en man avled efter en singelolycka på Torsholma, Brändö. I bilen fanns två personer och olyckan inträffade på Askörsbron. Bilen kördes i hög hastighet och kraschade in i ett berg. Mannen som omkom hittades utanför bilen liggandes på vägen.

Den andre mannen hävdade att han inte körde bilen utan att det var den omkomne som var föraren. Men tingsrätten anser det bevisat att det var mannen som överlevde olyckan om hade kört bilen, även om vittnen som kom till olycksplatsen hade hittat honom sittande på passagerarsidan. Enligt utredningar som gjorts anser ändå tingsrätten att det är bevisat att det var den överlevande mannen som körde bilen. Han var också åtalad för rattfylleri, men det åtalet lades ner eftersom han inte blev delgiven stämning före åtalsrätten för rattfylleri preskriberades.

Utöver straffet på 40 dagars villkorligt fängelse ska mannen också betala brottsofferavgift på 80 euro.
Domen har inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »