Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 april, 2023 - 16:45Uppdaterad: tisdag, 9 maj, 2023 - 16:21
  • En man åtalades i dag för ett sexualbrott.

Man åtalad för våldtäkt - tidigare åtalad för liknande brott

En man åtalades i dag i Ålands tingsrätt för ett fall av våldtäkt. Åklagaren yrkar på fängelse i minst ett år och fem månader. 

Enligt stämningsansökan har händelsen skett i en skärgårdskommun i juli förra året där mannen med våld ska ha tvingat den målsägande kvinnan till vaginalt samlag. 

Parterna har inte varit bekanta med varandra sedan tidigare och umgåtts i ett större sällskap under kvällen. Mannen ska ha följt efter kvinnan in i en stuga, med våld knuffat ner henne i en säng, tagit av hennes trosor och haft samlag med henne. 
- Målsäganden har till följd av rädsla av den plötsligt uppkomna situationen, det fysiska våldet och sin kraftiga berusning försatts i en situation där hon inte längre förmått försvara sig eller uttrycka sin vilja, står det i stämningsansökan. 

Mannen bestrider brottet. Han har tidigare åtalats i riket för liknande brott. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »