Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 maj, 2023 - 08:00Uppdaterad: fredag, 5 maj, 2023 - 10:08
  • Eckerö post- och tullhus har renoverats under vintern. Arkivbild.

Lyckad renovering av Post- och tullhuset – men risken för fuktskador och svampangrepp kan inte avfärdas

På lördag öppnar årets sommarutställning i Eckerö post- och tullhus. Från Fastighetsverkets och Ålands museums sida är man nöjda med vinterns renoveringar, men anser att byggnaden är i behov av fortsatt omsorg. 

Eckerö post- och tullhus har under vintern genomgått renoveringar för ungefär 100 000 euro. Det är bottenvåningen som öppnats upp för att bättre anpassas till Ålands museums utställningsverksamhet. Fortfarande återstår en del arbete med att handikappanpassa byggnaden och under renoveringsarbetet har Stefan Westman vid landskapets Fastighetsverk insett att det gäller att följa med byggnadens kondition då den ligger i riskzonen för att drabbas av fuktskador och svampangrepp. 

Enligt Westman har byggnaden troligtvis varit ordentligt rötskadad tidigare, och trots omfattande renoveringar på 1980-talet gäller det att hålla den under uppsikt. 

Vinterns renoveringar har annars förlöpt fint, och både Westman och Susanne Procopé Ilmonen, överintendent vid Ålands museum, är nöjda med hur vinterns renoveringar utfallit. Budgeten och tidsplanen har hållit och på lördag öppnare årets sommarutställning för allmänheten i den nyrenoverade nedre våningen. Gamla dörrar har öppnats upp, toaletterna har handikappanpassats och ett posthus för barnbesökarna har uppförts. En hiss till husets övervåning finns i framtidsplanerna. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »