Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 augusti, 2023 - 13:10Uppdaterad: måndag, 7 augusti, 2023 - 13:12
  • Maria Borgström. Foto: Anton Jordås.

LR:s miljöbyrå vill ha bättre förberedelser inför infektionssjukdomar

Ålands landskapsregerings miljöbyrå vill se en uppdaterad beredskapsplan i fall av smittosamma sjukdomar.

I samband med att fågelinfluensan numera är ett faktum på Åland, anser miljöbyråns veterinär Maria Borgström att det krävs ett uppdaterat beredskapslager. Hon menar på att landskapsregeringen med hjälp av en uppdaterad beredskapsplan borde finansiera ett antal olika utökade inventarier för att vara förberedda inför konsekvenserna av fågelinfluensan.

– Det vi ser ett ökat behov av att vara förberedda för är skyddskläder, provtagningsutrustning men även tunnor för att kunna hantera kadaver i värsta fall. Det är om det skulle uppkomma ett behov av att avliva en större hönsbesättning, säger Maria Borgström. 

Ärendet öppnades den andra augusti med huruvida landskapsregeringen ska finansiera denna utökning eller ej är ännu inte beslutat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »