Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 september, 2023 - 06:00Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2023 - 09:35
  • Kommissarie Henrik Hagelberg. Foto: Tomas Tornefjell

LR vill att tyngdpunkten i polisens övervakning av blyhagelförbudet ska ligga på att informera och ge anvisningar, inte att bötfälla

Tyngdpunkten i polisens övervakning av blyhagelförbudet ska ligga på att informera och ge anvisningar, och inte på att bötfälla, om det inte finns ett uppenbart uppsåt. Det framgår av landskapsregeringens anvisning gällande övervakning av användning av blyhagel. 

   -Polisen ser det som positivt att vi fått en anvisning och kommer nu att implementera den i vår jaktövervakning, säger kommissarie Henrik Hagelberg som är enhetschef för övervaknings- och utryckningsenheten vid Polisen på Åland.   
Under hösten har man planerat in en temavecka med jaktövervakning och då blir det bland annat aktuellt att övervaka att förbudet mot blyhagel efterlevs. 

   -Den som använder blyhagel gör sig skyldig till kemikalieförseelse, där straffet är mellan sex till 14 dagsböter, säger Henrik Hagelberg. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »