Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 juli, 2023 - 14:07Uppdaterad: tisdag, 4 juli, 2023 - 16:59

LR svarar JK – därför fick mejlskrivaren inget svar

Landskapsregeringen anser inte att de brustit i kravet på serviceskyldighet trots att de inte svarade på en privatpersons mejl. Det skriver landskapsregeringen i ett svar till Justitiekanslern.  

Som Ålands Radio rapporterat om har en privatperson skickat två klagomål till JK då han menar att landskapsregeringen inte har svarat på hans e-postmeddelanden, som han skickade ifjol, inom rimlig tid.   

En del av hans frågor rörde coronapandemin och gällande dessa har nu landskapsregeringen svarat JK. Personen ville veta om läkareden är i kraft på Åland och hur uppgifter om covid-19-vaccinet som framkommer i alternativa medier behandlas av myndigheter på Åland.  

Landskapsregeringen anser att man vid tidpunkten uppfyllde kravet på serviceskyldighet genom omfattande information om coronapandemin, regelbundna pressträffar och uppdaterad information på hemsidor. Landskapsregeringen skriver vidare att då frågan inte gällde individens eventuella egna vaccinering så fanns det ingen anledning att hänvisa frågan vidare.  

”Frågan om “läkareden gäller på Åland” uppfattades som en retorisk fråga som inte förväntades något svar.”, skriver landskapsregeringen i sitt svar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »