Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 mars, 2012 - 15:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

LR: Ingen jakt på lodjur

Det blir inga förändringar när det gäller jakten på lodjur. Det beslöt i dag landskapsregeringen. För några veckor sedan begärde Ålands fåravelsförening i ett brev till landskapsregeringen att man skulle få börja jaga lodjur. -Det är inget som varken är möjligt eller önskvärt, för lodjuret är fridlyst, säger Jörgen Eriksson som är naturvårdsintendent på landskapet. I skrivelsen förtydligade landskapsregeringen även möjligheterna att få ersättning för får som dödats av lodjur. Tidigare har DNA-prov från det döda djuret kunnat avgöra om djuret dödats av lodjur eller inte. Men nu har labbet som analyserat proven stängts, och än så länge har man inte hittat något ersättande. Det gör att man för tillfället inte med säkerhet kan bestämma om det är lodjur som dödat ett djur.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »