Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 september, 2012 - 12:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

LR avvisar bränslebesvär

-Grunden för besvären om leverans av bränsle till landskapet är felaktiga och bör förkastas! Det skriver landskapsregeringen i ett bemötande till marknadsdomstolen med anledning av ett besvär från Deep Water Invest, som är Teboils representant på Åland. Bolaget polisanmälde nyligen landskapsregeringen för oegentligheter i samband med bränselupphandlingen och har alltså också besvärat sig till marknadsdomstolen. Kraven är att landskapets avtal med nuvarande bränsleleverantör ska ogiltigförklaras och att Deep Water Invest ska få en gottgörelse på 50.000 euro per månad så länge avtalet är i kraft. Landskapsregeringen anser att besväret saknar grund och därför bör förkastas. Det motiveras bland annat med att nuvarande avtal är temporärt i väntan på behandlingen i marknadsdomstolen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »