Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 november, 2022 - 06:09Uppdaterad: måndag, 14 november, 2022 - 17:12

Lokalproducerat väljs delvis bort

Att köpa den billigaste mjölken och ersätta dyrt nötkött med billigare alternativ som kyckling är vanliga sätt att dryga ut hushållskassan.

Att välja de billigaste alternativen innebär ofta att man väljer bort lokalproducerade livsmedel. Mats Lindman som är produktionschef och vice vd vid Dahlmans slakteri tror inte att kunderna medvetet väljer bort lokalproducerade varor.
-Men det blir resultatet om man byter ut vårt nötkött mot billigare alternativ som kyckling och gris, säger Mats Lindman.
Stefan Blomqvist som är försäljningschef vid ÅCA säger att deras dryckesmjölk inte säljer så bra som de skulle önska. En förklaring är att allt fler konsumeter ersätter vanlig mjölk med havremjölk och liknande produkter. En annan orsak är att det finns mjölk i butikerna som är billigare än den som levereras av ÅCA.
-Vi ser ett ändrat köpbeteende hos konsumenterna som inte fanns för ett halvår sedan, säger Stefan Blomqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »