Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 maj, 2018 - 07:25Uppdaterad: torsdag, 3 maj, 2018 - 07:48
  • Internetportalen Suomi.fi borde också ha ett svenskspråkigt namn menar Mats Löfström. Skärmdump.

Löfström JK-anmäler internetportal

Riksdagsledamot Mats Löfström ber justitieombudsmannen, JK, granska statens nya internetportal Suomi.fi.

Portalen, som upprätthålls av befolkningsregistercentralen, lanserades i fjol för att medborgare på en digital plats ska kunna sköta ärenden med olika statliga myndigheter. Mats Löfström tycker initiativet är bra men är kritisk till att portalen endast har ett finskt namn.

-Portalen kommer i framtiden att vara den huvudsakliga kommunikationskanalen mellan medborgare och myndigheter, påpekar Löfström som vill att JK granskar ifall bristen på svenska i det här fallet innebär brott mot språklagen, Ålands självsstyrelselag och grundlagen.

I ett pressmeddelande skriver Mats Löfström att befolkningsregistercentralen informerat om att hemsidans innehåll också kommer att vara tillgängligt på svenska men att tjänsten inte lanseras med svenskspråkigt varumärke.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »