Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 december, 2018 - 06:34

Löfström fick inte igenom förslag om kompensation till rederier

Riksdagens kommunikationsutskott har behandlat regeringen Sipiläs förslag om att betala tillbaka tre miljoner av det belopp som rederierna förlorade på reformen av sjömanspensionssystemet.

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström som sitter i utskottet konstaterar att kompensationen bara motsvarar hälften av det rederierna förlorat, och han föreslog att hela beloppet på sex miljoner skulle betalas tillbaka så att regeringen inte skulle bryta mot tidigare löften och för att utflaggningar inte ska riskeras. Löfströms förslag förlorade omröstningen i utskottet med rösterna 7-8.

Frågan debatterades i riksdagen i går kväll och omröstning sker i dag. Oavsett hur det går där hoppas Löfström att finländska rederier behåller sin flagg.

- Finland får en ny regering om ett halvår. Jag och många andra kommer fortsätta arbeta för att hela beloppet återförs och stärker sjöfartens konkurrenskraft så att den finländska flaggan är konkurrenskraftig, säger Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »