Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 oktober, 2011 - 15:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

"Lodjuren är välkomna till Åland"<br>säger naturvårdsintendenten

-Lodjurstammen är ett välkommet och hälsosamt tillskott till den åländska faunan. Det säger naturvårdsintendenten Jörgen Eriksson om den senaste tidens debatt om lodjurens framfart på Åland. För en tid sedan dödade enligt uppgift ett lodjur ett rådjur i Saltvik. Jörgen Eriksson berättar att det troligtvis finns omkring tre till fyra lodjur på Åland just nu, men att det är svårt att spåra dem innan det blir snö och dessutom liknar deras spår hundars spår. Han säger också att lodjuren inte utgör något hot för rådjurstammen, och de skrämmer heller inte rådjuren närmare vare sig människan eller trafiken. Naturvårdsbyrån tar dna-prov på färska kadaver som misstänkts ha fällts av lodjur, men hittills har ingen analys bekräftat att något djur faktiskt tagits av lodjur. Det handlar i stället oftast om rävar, mårdhundar eller lösspringande hundar som har dödat djuret.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »