Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 mars, 2022 - 16:58Uppdaterad: måndag, 28 mars, 2022 - 17:10
  • Talman Bert Häggblom är ordförande och lagtingsdirektör Susanne Eriksson är sekreterare i självstyrelsepolitiska nämnden. Arkivbild: Rasmus Olin

Locket på från självstyrelsepolitiska nämnden

Det är oklart vad som sades under självstyrelsepolitiska nämnden som hölls idag.

Det var landskapsregeringen som begärt ett samrådsmöte med anledning av landshövding Peter Lindbäcks uttalande i Nya Åland om ålänningarnas roll i krigstid.

Vicelantrådet Harry Jansson (c) säger till Nya Åland att landskapsregeringens tolkning är att det inte existerar en allmän skyldighet att gripa till vapen för personer med åländsk hembygdsrätt.

Lagtingsdirektör Susanne Eriksson skriver i ett mail till Ålands Radio att det som kommer fram under dessa möten inte är offentligt. Hennes enda kommentar är att landshövding Peter Lindbäck kommer att höras vid nästa möte som hålls den 4 april 2022.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »