Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 maj, 2013 - 08:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Lindbäck förlorade kyrko-omröstning

Landshövding Peter Lindbäck röstades ner vid kyrkomötet i Åbo i onsdags. Det blev en lång debatt och flera omröstningar när den framtida församlingsstrukturen vid den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland behandlades. Den åländske representanten föreslog att det också i framtiden ska vara möjligt för en församling att fortsätta som enskild församling om den är ekonomiskt bärkraftig och motsvarar en kommun till sin storlek. Men Peter Lindbäck förlorade omröstningen, dock knappt med rösterna 48 mot 57. Förslaget är nu att samtliga församlingar ska ingå i en större samfällighet, som innehåller flera enskilda församlingar. Den större samfälligheten ska ta hand om ekonomi och förvaltning. De enskilda församlingarna blir ändå kvar och får ha sin egen kyrkoherde.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »