Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 april, 2012 - 08:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Liberalerna vill behålla sjukavdrag

Ta inte bort avdraget för sjukdomskostnader i kommunalbeskattningen. Det tycker liberalerna i en av de budgetmotioner man nu lämnat in till lagtinget.– Vi kan inte stöda en åtgärd som drabbar utsatta grupper, innan andra vägar att få budgeten i balans har prövats, skriver liberalerna i sin motion.I landskapsregeringens förslag till första tilläggsbudget för i år vill man slopa sjukkostnadsavdraget. Liberalerna går också emot förslaget att slopa indexhöjningen av studiebidraget. I strävan att förlänga arbetskarriärerna ingår också att förkorta studietiden, och det stöds inte av att studiebidragen blir lägre. I en tredje budgetmotion vill liberalerna att bygget av ett nytt färjefäste på östra Föglö sätts igång omedelbart som ett första steg i en förnyelse av skärgårdstrafiken. Budgetförslaget kommer till debatt i lagtinget i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »